• Announcements

    • PsychoI3oy

      Unsupported devices & future versions   09/03/16

      Unsupported devices posts outside the Device requests forum will be deleted without comment. Posts asking about/for future versions of CM will be locked and/or deleted.   We don't have a crystal ball; we don't know if someone will make CM $version for your deivce or if CM $version+1 will be made for your supported device.
Sign in to follow this  
Followers 0
sauprankul

No Mobile Data In Cm9 Or Aokp Roms?

9 posts in this topic

Cm9 used to work perfectly for me until today. I was using the 7/7 nightly since, well, 7/7 and this morning, when I needed mobile data to do something, the data wouldn't work! All I got was voice and SMS. The bars were grey instead of blue. I superwiped and tried 7/9. No data. I tried AOKP milestone 6. Same thing. This is a major concern for me, so somebody please help. Wifi works great.

Can somebody link me to a radio zip. I have the UVLE1 stock radio, but that doesn't do anything to fix the problem.

This very annoying. I am stuck with Stock based ROMs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe this may be an APN issue. I went to this site.

Support: APN settings for data and picture messaging (MMS): Android

I tried ling up my APN as close as possible to this, but there was one field missing and there were a couple extras. It didn't work.

If anybody is getting the HSPA to work, please list out your APN settings for me. Settings > More > Mobile Networks > Access Point Names > Tap on the name of the one that is highlighted.

There you will see a list of fields and values. PLEASE list them out for me, with filed and value, in order.

Edited by sauprankul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. It wasn't an APN thing. I checked with my working ROM that the were as follows.

Name: T-Mobile US

APN: epc.tmobile.com

Proxy: Not set

Port: Not set

User name: Not set

Password: Not set

Server: Not set

MMSC: http://mms.msg.eng.t....com/mms/wapenc

MMS proxy: Not set

MMS port: Not set

MCC: 310

MNC: 260

Authentication type: None

APN type: internet + mms

APN protocol: IPv4

Enable/disable APN: APN enabled

Bearer: Unspecified

THIS IS NOT THE DEFAULT IN CM9 and AOKP. SET IT TO THIS ^ AND DELETE ALL OTHER APNs. FOLLOW THE APN FIELDS TO THE LETTER.

Then, flash this: http://www.androidfi...TLLE4_radio.zip in CWM

Don't worry. It's for the SGH T989D for Telus, which is basically the same.

Edited by sauprankul

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you are all set now? My data is working fine atm on 0709 nightly. Going to 0710 soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah. Idk what was wrong with my radio. Flashing the telus helped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disregard this I have it working completely

For some reason my apn was set wrong and would not save

Edited by Shoogy

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't save unless you hit save in the pop up menu while editing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This file is no longer available... If anyone has this radio, please PM me.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0